Qigong

Anouk Derhaag

Qigong

Qigong is een essentieel onderdeel van de Chinese bewegingsleer, die men zich aanleert ter verbetering van de lichamelijke, geestelijk-emotionele en energieke gezondheid.

Qi is de universele levensenergie die overal aanwezig is, ook in en om ieders lichaam.
Qi bevat de levenskracht, vitale energie. Gong staat voor discipline, oefening, doorzettingsvermogen en de tijd die je aan jezelf besteedt.
Het met aandacht, regelmatig beoefenen van qigong heeft een gunstig effect op de hele staat van welzijn.

Het herhaaldelijk bewegen en correct (leren) ademhalen dient ter bevordering van de doorstroming van Qi in het hele lichaam. Elk lichaamsdeel, waarvan zeker belangrijk de interne organen, worden geacht een zekere mate van Qi te hebben, om het gehele lichaam te voeden en optimaal te laten functioneren en in balans te houden.
Door Qigong te beoefenen kan deze balans onderhouden worden of herstellen.
De oefeningen doen, laat je ook bewuster aanwezig zijn IN je lichaam, wat tijdens de dagelijkse activiteiten ten goede komt aan de lichaamshouding en souplesse. Je leert ook Qi te gebruiken in je dagelijkse bezighouden, of tijdens extra inspannende activiteiten waardoor deze een stuk gemakkelijker zullen gaan aanvoelen.

Over mij

Ik zal mezelf even voorstellen.
Mijn naam is Anouk Derhaag, geboren in 1977.
Samen met mijn levenspartner ben ik trotse en dankbare ouder van twee prachtige zonen.

 


Mijn missie: medemensen begeleiden om zich gelukkiger te voelen. Want ik zag al vanaf heel jonge leeftijd dat er zo veel mensen niet echt gelukkig waren. Gezien mijn ervaring als pedagogisch medewerkster, maar vooral mijn compassie met kinderen, begeleid ik ook graag kinderen in mijn praktijk. Dus groot&klein, iedereen is welkom. Voor mijzelf heb ik trajecten gedaan, persoonlijke ontwikkeling in de vorm van opleidingen, ervaringen in het leven, cursussen, maar ook veel geobserveerd (doe ik nog steeds) in het leven. Ik blijf ook verder ontwikkelen, omdat de roep daartoe sterk is.

Op het gebied van opleidingen heb ik de volgende cursussen en scholingen gevolgd:
– Opleiding voor Integrale Coaching en Therapie, N.E.I. therapeut
– opleiding nieuwetijd kindercoach
– werken met bloesemtherapie en celzouten
– Beroepsopleiding integrale massagetherapie
– Regenesis Touch- energy therapy
– Matrix energetics
– Cursus werken met Engelen
– Acupressuur; werken volgens de Chinese geneesleer.
– Qigong instructeur
– Kleurentherapie
– Integrale massage therapie

Voor meer informatie: Info@Soulariah.nl