5 november: Yin Yoga voor (chronische) rugklachten

Heb je rugklachten of een hernia en wil je bewegen maar durf je niet vanwege de pijn? Kom dan mee doen tijdens onze Yin yoga les op maandag 5 november van 10:45-11:45 bij Yogacentrum Landgraaf.

Deze les wordt volledig ingericht op het welzijn van de rug. Laura begeleidt je op een veilig manier in en uit de asana’s (yoga houdingen) en biedt de mogelijkheid om de houdingen op jou lichaam aan te passen.

Yin Yoga is mindfull. Het is een rustige yogavorm waarbij de asana’s langer aangehouden worden. Het is er opgericht om de pezen, bindweefsel en gewrichten te versterken en te versoepelen. Door de stilte op te zoeken in iedere houding ontstaat er ruimte voor bewustwording van je lichaam, je mind en je emoties.
Iedereen kan het ook doen. Iedereen doet het op zijn eigen manier, elk lichaam is anders en werkt anders. Je hoeft er niet lenig voor te zijn en het hoeft er niet mooi uit te zien. Het is goed voor iedereen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Je leert hoe je jezelf beter kunt maken en wordt bewust van je eigen grenzen.

Gezondheid is het grootste goed en het is niet vanzelfsprekend. We beseffen dat pas wanneer we ziek zijn. Meestal is het dan al te laat en de weg terug kost veel therapieen, meer oefenen, artsen bezoeken, tijd in bed/op de grond enzovoort. Yoga is de beste ‘beweging’ om je lichaam en geest gezond te houden. Yoga is niet te vergelijken met sport. Yoga onder begeleiding kan je preventief helpen als je een hernia-gevoelige rug hebt of als aanvulling helpen om je klachten te verminderen.

Al ruim 5000 jaar beoefent men yoga asanas (houdingen) om de gezondheid te verbeteren. Yoga houdingen worden gecombineerd met ademhalingstechnieken, meditatie en ontspanning, waardoor men vele voordelen ervaart voor zowel lichaam als geest. Hoewel yoga al zo lang beoefend wordt, is men er zich nog niet volledig van bewust welke voordelen en mogelijkheden yoga kan bieden. Recentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een zorgvuldig aangepaste reeks yoga oefeningen chronische rugpijn kan verminderen en daarnaast het vermogen om te lopen en te bewegen kan verbeteren. Karen J. Sherman, onderzoeker bij het Group Health Research Institute in Seattle en specialist op het vlak van alternatieve medische technieken, vindt het alleszins de moeite waard om yoga eens uit te proberen.

Wil je een proefles komen volgen? Geef je dan op door een mail te sturen naar info@yogacentrumlandgraaf.nl (de kosten voor de proefles zijn €5)